Ple Municipal Ordinari 17/11/2015

Les dues mocions de la PAH van ser aprovades i la de la TTIP rebutjada

Ahir es va celebrar el Ple Municipal Ordinari del mes de novembre. En ell, entre d'altres, es votaven els punts sobre les ordenances fiscals i bonificacions per al 2016, dues modificacions de crèdit, el dragatge de la bocana del Riu Ebre i diverses mocions, entre les quals les tres presentades per la CUP Deltebre, dues de la PAH i una sobre el TTIP.

Els primers 5 punts del Ple van ser de caràcter informatiu on es van aprovar els actes de sessions anteriors i on l’equip de Govern va donar comptes de diferents aspectes econòmics.

El sisè punt es votava la despesa plurianual de les obres de la futura biblioteca de Deltebre. La CUP va votar a favor.

En el setè punt, La CUP va votar a favor de la retificació del Decret d'Alcaldia en relació al requeriment al MINHAP.

En el vuitè, es votava la modificació de crèdit amb una sèrie de traspassos entre partides pressupostàries. La CUP va votar-hi a favor ja que creien que eren partides raonables i necessaries per funcionament municipal dels propers mesos.

En el novè punt, sobre l'aprovació de les ordenances fiscals i bonificacions per al 2016, la CUP va abstenir-se davant la impossibilitat de votar separadament les diferents ordenances i perquè no compartien algunes d'aquestes. Així, per exemple, la nova taxa sobre els mosquits només s'aplica a qui té solars i/o arrossars responsabilitzant-los com si fossin ells els generadors de mosquits al poble. L'entorn en el que vivim comporta que hi hagi mosquits i per tant tots en som responsables.

Per altra banda, en la ordenança sobre la taxa de la brossa, la CUP va veure favorable que sigui una taxa variable amb mínim més baix que l'any anterior. Tot i així, es va puntualitzar que utilitzar el padró de l'habitatge no és realista ja que molt joves que estudien fora continuen empadronats a casa als pares sense generar residus. Igualment, la CUP continua sense entendre per què es paga més per tenir la casa més gran. Pel que fa als establiments, es va demanar que es realitzés un estudi detallat per veure realment la quantitat i tipus de brossa que genera cada un per ajustar al màxim possible el preu a pagar. No obstant, la CUP va mostrar el seu suport a la baixada del 10% generalitzada a tots.

El desè punt sobre una modificació de crèdit per tal de tornar a modificar el sentit de ciurculació de l'Av/ Esportiva, la CUP va abstenir-se.

Els punts onzè i dotzè estaven relacionats amb el poliesportiu municipal i el procès per a la seva obertura. Davant l'argumentari exposat per l'Equip de Govern dient que ha calgut tornar a engegar el procés per haver caducat l'anterior, la CUP va exigir que cadascú assumís la seva part de responsabilitat i va recordar als regidors el per què no va aprovar la urgència del Ple Extraordinari del passat 30 de juliol. Tot i així la CUP remarcà que estava al costat de la obertura del poliesportiu desitjant que la futura gestió fos municipalitzada. Per això va votar a favor del punt.

El tretzè punt sobre el dregatge de la bocana del Riu Ebre, la CUP va votar a favor d'aquesta mesura d'urgència demanant que es contacti amb experts sobre la dinàmica fluvial per avaluar altres opcions més permanents per a solucionar el problema de la sortida a mar del riu.

Pel que fa a les mocions aprovades, la primera fou la del suport a la creació de la prestació "Garantia +55" en la que ERC, CE, CIU i CUP van subscriure-la i el PP va votar-hi en contra. La segona, presentada per la CUP, va ser la de la PAH Terres de l'Ebre per exigir una nova llei reguladora del dret a l'habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional en la que va votar-hi a favor CIU, CE, ERC i en contra el PP. La tercera, també presentada per la CUP en nom de la PAH Terres de l'Ebre, era per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat de les entitats financeres i altres grans empreses, amb els vots favorables de CIU, ERC i CE i desfavorables del PP. Per últim, la moció sobre el suport a la Resolució 1/XI pel Parlament de Catalunya subscrita per CIU, ERC i CUP amb el vot favorable de CE i el rebuig del PP.

Pel que fa a les mocions rebutjades, la única fou la presentada per la CUP relativa a la declaració de Deltebre com a municipi oposat a l'aplicació del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP).

Finalment, en el torn de Precs i preguntes, la CUP va aprofitar per felicitar els tècnics informàtics municipals i l'ajuda desinteressada de persones en la feina ben feta en la renovació de la web municipal demostrant que no calia fer una inversió de 8.000€ que hi havia prevista.