Notícies de Deltebre

Cap agressió sense resposta

Al ple municipal de l’Ajuntament de Deltebre de dimecres 12 de juliol, la regidora de la CUP, Dayana Santiago, a petició del col·lectiu feminista de Deltebre F de Figa, va llegir una carta anònima adreçada al regidor del PP, Tomàs Castells en particular i a la resta del consistori.

La CUP Deletebre lamentem la llastimosa actuació del regidor Francisco Castro al ple municipal d'11 de juliol. El regidor va respondre les al·legacions presentades a les Ordenances de Policia i Bon Govern, llegint les 63 pàgines on s'incloïen sentències de diversos tribunals de Sevilla, Palma de Mallorca, Madrid... En tot cas una resposta de difícil comprensió per a les persones assistents al ple i per a les que el segueixen per ràdio o per steaming, una manca de respecte envers la ciutadania.

La regidora de la CUP Deltebre Dayana Santiago ha rebutjat la invitació oferta pel govern municipal per assistir a l’espectacle de Deltebre dansa el dia de la inauguració.
La regidora assistirà a l’acte inaugural però amb les entrades que ja té comprades de fa temps.

LA CUP HA DEMANANT A L’AJUNTAMENT DE DELTEBRE QUE PENGI LA BANDERA DE L’ARC DE SANT MARTÍ PER CELEBRAR EL DIA 28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI.

La CUP Deltebre va presentar, el passat dilluns 19 de juny, al·legacions a les Ordenances de policia i bon govern, aprovades al ple municipal del 9 de maig de 2017, amb el vot a favor del PDECat, ERC, PP i CE-Socialistes i el vot en contra de la CUP.

La CUP ha presentat 45 modificacions i/o eliminacions d’articles, una modificació general a les dotze ordenances i una sol·licitud d’anulació de l’ordenança número 8, reguladora de la prevenció i control dels mosquits, especialment del mosquit tigre per substituir-la per una campanya de conscienciació.

Des de l’inici de la nova legislatura en la que PDECAT va entrar a l’alcaldia de Deltebre, l’Ajuntament ha fet, entre d’altres, una compra de 3 mòbils Iphone 7 per als càrrecs electes. Amb aquesta compra, l’Alcalde Lluís Soler passa a disposar d’un mòbil Iphone 7 de 860€, l’altre Iphone7 queda a un calaix pendent d’assignar per a un càrrec electe i, el mòbil Iphone 7Plus de 992€, passa a un «col·laborador» de l’Àrea d’Alcaldia/Protocol.

Rebuig als pressupostos generals de l'Estat

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Deltebre del mes de maig aprova la moció presentada per la CUP Deltebre perquè la Generalitat de Catalunya estableixi una moratòria a la tramitació de nous projectes d’energia eòlica fins a l’aprovació d’un nou ple d’energia. Al ple del mes d’abril ja va ser presentada amb el resultat d’un empat on l’alcalde no va complir l’article 19. 2 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que diu «En cas d’empat de vots afirmatius i negatius, es produirà una segona votació, i si es manté l’empat, resoldrà el vot de qualitat del President» tornant a votar abstenció.

Divendres 28 d'abril es va celebrar l'acte públic de l'obertura de l'urna per tal de fer el recompte de vots que havien de decidir quina era l'associació guanyadora del concurs amb què la CUP Deltebre retorna els 1.368€ que percep la regidora Dayana Santiago per assistència als plens municipals.

Al Ple Municipal Ordinari d’ahir 11 d’abril, la moció presentada per la CUP Deltebre sobre l’establiment d’una moratòria a la tramitació de nous projectes d’energia eòlica fins a l’aprovació d’un nou Pla d’Energia va quedar aparcada damunt la taula després que l’alcalde del PDECAT, Lluís Soler, no volgués utilitzar el seu vot de qualitat per a desempatar. L’empat s’havia produït pel vot afirmatiu de la CUP, el vot contrari del PP i l’abstenció de PDECAT i Compromís d’Esquerres.

Pàgines