Roda de xerrades (in)formatives sobre habitatge i pobresa energètica, municipalització dels serveis públics i sobirania econòmica.

La CUP Deltebre organitza una roda de xerrades formatives i informatives a Deltebre. Els primers temes a debat giraran entorn l’habitatge i la pobresa energètica, la municipalització dels serveis públics i la sobirania econòmica.

El proper dijous 12 de març a les 20h la CUP Deltebre organitza una xerrada informativa i un posterior debat a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Deltebre sobre com garantir el dret a l'habitatge al municipì i quines mesures pot prendre l’Ajuntament de Deltebre per aturar els desnonaments i la pobresa energètica. Hi intervindran Txell Teruel, Claudia Cervesato i Laya Rovira, activistes pel dret a l’habitatge a les Terres de l’Ebre.

El dissabte 21 de març a les 11h i a la mateixa Sala d’Actes de la Biblioteca de Deltebre es debatrà sobre la possibilitat de remunicipalitzar els serveis públics municipals que actualment es troben externalitzats a empreses privades. La xerrada serà a càrrec de Jordi Colomer, qui ha estat el tècnic responsable de les municipalitzacions a Arenys de Munt durant el temps que la CUP ha estat al govern de la ciutat. Colomer presentarà les municipalitzacions dutes a terme a Arenys de Munt amb dades referents a l’estalvi dels serveis remunicipalitzats, l’augment de qualitat i l’increment de coneixement per part de l’Ajuntament del funcionament real d’aquests serveis. A partir de l’experiència d’Arenys de Munt la CUP Deltebre pretén iniciar el debat sobre la possibilitat de remunicipalitzar serveis públics a Deltebre i mostrar que hi ha alternatives possibles i reals a la gestió dels serveis municipals i que només cal voluntat política per portar-les endavant.

I el dissabte 25 d’abril a les 17h és realitzarà la xerrada sobre economia: 'Transformar el model productiu: cap a la sobirania econòmica'. Per fer-ho es comptarà amb Elena Idoate, doctora en economia i membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, format per professors i professores, majoritàriament d’economia, contraris a l’enfocament dominant a les universitats on predomina el corrent de pensament neoclàssic i neoliberal. Aquest grup d’estudi de l’economia des d’una perspectiva crítica es va crear fa 20 anys. La seva visió parteix d’una aproximació transdiciplinar, considerant les diferents facetes de la vida social, sent així el seu objectiu entendre quines són les variables que regeixen la dinàmica d’aquesta societat per tal de poder participar, amb el conjunt dels moviments socials, en la transformació envers una societat ecològicament viable, més justa i satisfactòria per al conjunt de totes les persones.

Us esperem!