LLUÍS SOLER S’ASSEGURA LA MAJORIA ABSOLUTA AMB 24.900€ ANUALS

L’AJUNTAMENT DE DELTEBRE EN EL PLE EXTRAORDINARI DE 19 DE DESEMBRE DE 2017 APROVA LA CREACIÓ D’UNA NOVA REGIDORIA PER AL REGIDOR CARLES ALIAU D’ERC PER TAL D’ASSEGURAR-SE LA MAJORIA ABSOLUTA

Al ple extraordinari celebrat aquest dimarts 19 de desembre, on no assisteix cap dels regidors del grup Compromís d’Esquerres, el Partit Popular ni el regidor d’ERC Gervasi Aspa, es van aprovar punts d’una importància considerable per a Deltebre. Ens preguntem quina és la raó de la falta d’assistència. Per una banda es va dictaminar l’adjudicació i l’aprovació dels plecs de clàusules administratives i condicions tècniques per a la contractació del servei de recollida de brossa i neteja i, de l’altra la modificació de la dedicació i retribucions de càrrecs electes, que inclou la creació d’una nova regidoria i la incorporació del regidor d’ERC, Carlos Aliau al cartipàs municipal.

La informació de la creació de la regidoria de promoció i diversificació industrial per al senyor Carles Aliau, va ser tramesa a les 14:39h del mateix dia del ple, que se celebrava a les 18h. «És tal la urgència de pactar, que havent signat avui el decret d’alcaldia i havent tramès la informació a les 14:39h, no pot esperar al pròxim ple ordinari? Penseu que és normal fer-ho així? Corrents, quan esteu creant una regidoria nova, un pacte de partits amb un sou de 24.900€ bruts a l'any i amb una dedicació de 7h?.» Va argumentar la regidora de la CUP Deltebre Dayana Santiago.

Tot i que l’alcalde i el regidor Carles Aliau diuen que no es tracta d’un pacte, ja que el regidor d’ERC no formarà part de l’equip de govern, la CUP Deltebre considerem que la majoria absoluta que ara tindrà l’alcaldia costa 24.900€ anuals a la població de Deltebre i al mateix temps "demostra la poca transparència i la poca voluntat política que la informació arribe al poble o, en aquest cas, la desesperació per pactar siga amb qui siga i de la manera que siga tant per part de l’alcalde com del regidor Aliau.»

 

DELTEBRE, 20 de desembre de 2017