[OPINIÓ] Polítics de foto. I els carrers?

Article d'opinió de Dayana Santiago, regidora de la CUP Deltebre. Podeu veure el vídeo del ple a la barra lateral (minut 23:02)

El ple municipal de Deltebre del dia 16/01/2018 ens va deixar una "escena", si més no, per analitzar.

Estàvem a precs i preguntes quan la CUP vam demanar que es tornés a penjar la pancarta de "Llibertat presos polítics" i l'estelada a la façana de l'Ajuntament donat que ara, estaven penjades a l'edifici de Serveis Municipals. En aquest moment ja vam poder plasmar com anava el tema de "decoració" a l'Ajuntament. Un Ajuntament, recordem, governat per PEDCat i que l'Alcalde forma part del Secretariat del mateix partit. En aquesta petició, l'alcalde Lluis Soler va expressar que estaven ubicades en aquest edifici perquè abans o després de Fires (finals de maig) volen rehabilitar la façana de l'Ajuntament.

Al torn del PP, el regidor Tomàs Castells va demanar que es netegés el poble perquè espais públics estaven bruts amb llaços grocs. Realment aquesta petició no ens va sorprendre per part seva, era d'esperar.

La sorpresa però, va venir a la resposta de Lluís Soler (PEDCat) quan li va contestar que a ell tampoc no li agradava, que ell no envia ningú de PEDCat a penjar-ne, que els llaços els eren indiferents i que simplement no ho treien per no utilitzar recursos públics enviant a la brigada municipal a netejar i per no causar l'efecte rebot i que se'n pengessin més.

A tot això Sr. alcalde, deixi'm dir-li que:

1. La penjada de llaços no està capitalitzada per cap partit sinó que és el mateix poble a títol individual. A aquestes altures ja ho hauria de saber.

2. És vergonyós que davant d'un regidor del PP, partit que desprestigia tot el moviment independentista i promotor del 155, el millor que se li ocorre dir és que a vostè tampoc no li agrada.

3. Em sembla indignant que l'Alcalde i d'un partit independentista, sigui capaç de menysprear el treball de milers de persones de tota Catalunya i parts d'Europa que reivindiquen la llibertat dels presos polítics penjant llaços grocs. Sí, llaços grocs. El que vostè no sap perquè no n'ha penjat ni un, és que sabem que amb aquesta acció no aconseguirem que surtin més aviat però, ni més bonics ni més lletjos, no deixarem que aquesta situació es normalitzi i qie se'n penjaran tants com en faci falta.

4. Intenti explicar a les famílies dels presos polítics que mentre ells estan tancats per defensar el que vostè suposadament també vol, ara el que li molesta és la imatge del poble i, que no ho neteja per no utilitzar recursos públics.

5. Sembla que siguin només polítics per sortir a les fotos. Però i els carrers? Aquesta feina la deixem a la resta i si no ens agrada en lloc de simplement no dir res, li justifica a un Reegidor del PP.

Sembla mentira que en el moment que estem vivint, amb presos polítics, amb un 155 al damunt, amb col·lectius i persones perseguides i represaliades, a vostè el que li interessa és que estigui (físicament) bonic el poble.

Sapiga que primer som persones i després polítics i hi ha gent a la presó per defensar el que una majoria, i fins i tot vostè volia, la república.

No normalitzarem la situació només fent-nos la foto a les concentracions.

Deltebre, Països Catalans, 17 de gener de 2018

"Sembla que siguin només polítics per sortir a les fotos. Però i els carrers?"

"Em sembla indignant que l'Alcalde i d'un partit independentista, sigui capaç de menysprear el treball de milers de persones de tota Catalunya i parts d'Europa que reivindiquen la llibertat dels presos polítics penjant llaços grocs"