Ple municipal 02/02/2016

En el Ple municipal d'ahir, la CUP va argumentar i votar de la següent manera:

Els punts 2 i 3, en relació a la proposta de l’alcaldia per tal de concretar una operació de tresoreria i d’aprovació de la despesa plurianual de les obres de finalització de la urbanització de la zona 5 del nucli del Riumar, 2ª fase, sectors A, B i C, la CUP va votar-hi a favor.

En el punt 4, sobre la proposta d’aprovació d’imposició i ordenació de contribucions especials per al finançament de les obres d’urbanització de la zona 5 del nucli de Riumar, 2A fase sectors A, B i C, des de la CUP ja s'havia dit anteriorment que no estaven conforme amb el percentatge que havien de pagar els veïns, el qual era un 90%. Ara, amb la nova proposta es va veure que aquest percentatge s’havia rebaixat a un 61%, afavorint així als veïns implicats. Per altra banda, com que hi ha període d’exposició pública, la CUP va considerar que seran els veïns qui aprovaran, o no, aquest punt ja que podran fer al.legacions si no estan d’acord amb aquestes contribucions. Així, la CUP va abstenir-se a l’espera del que diguin per tal de tornar-ho a debatre al poble si així s’escau.

En el punt 6, 7 i 8, sobre la ratificació del decret d’alcaldia de denominació del nou espai assistencial Dr. Joan Santigosa i la proposta de l’alcaldia de denominació del nou pavelló polivalent existent a les instal.lacions educatives i esportives municipals emplaçades a l’avinguda la Pau, Josep Luque i l'’aprovació inicial de la modificació puntual de les normes subsidiàries de plantejament de Deltebre per a la implantació d’usos dotacionals (EQ) a l’accés del nucli urbà de Riumar (Exp. 1/2016), la CUP va votar-hi a favor.

En el punt 9, de la proposta d’aprovació inicial del projecte de finalització de la urbanització de la zona 5 del nucli de Riumar, 2A fase, sectors A, B i C, la CUP va veure positiu la reducció del pressupost en 211.000€, per això el seu vot va ser favorable. Però també va anunciar que estaria a l’espera de si hi havia al.legacions.

Per últim, en el torn de pregs i preguntes, des del govern es va demanar retirar el titular de l'article publicat a la web de la CUP en el que deia que ja no es podia atendre a la població al despatx perquè aquest despatx només podia ser utilitzat si hi havia present la regidora. La CUP va respondre que no es retiraria el titular ja que així era i que no deia res que no fos. Es va explicar que la Regidora no cobra per estar a l’ajuntament com ja havia dit i que cadascú treballa en els seus respectius treballs. També, s’explicà que mesos enrere es va entrar instància per demanar les claus de l'Ajuntament i la resposta va ser que la tindrien un cop finalitzada les obres del consistori. Això no va ser així. Així també o va remarcar l’alcalde, Lluís Soler, dient que mentres ell estava a l’oposició no va tenir clau. Al mateix plenari, la Regidora li va recorda que ell parla de “nova política” i acaba fent el mateix que suposadament li feien a ell. Per últim, la CUP va deixar clar que a l'article no hi havia res que no fos cert i que hi ha altres maneres de fer les coses.

Pel que fa a les preguntes, la CUP va preguntar sobre el tema EbreTerra ja que la població pregunta i no es sap que estava passant. Al ser un equipament que està al poble i del qual hi ha un conveni, ajuntament-consell comarcal, es va preguntar si estava obert o tancat, si estava obert només puntualment i si es va fer estudi de viabilitat amb aquest equipament. La resposta del govern va ser que havien escrit al Consell, i com la gestió és del Consell, si es volia saber més, calia preguntar allà. Després d’aquesta evasiva per part del govern, el portaveu de Compromís d’Esquerres i membre del Consell, va explicar que EbreTerra estava obert però que costa molts milers d’euros al mes tenir-ho obert. També comentà que hi ha convenis il.legals.